Тие во просек изнесуваат околу 1.000 нови цркви што се отвораат годишно, што во просек изнесува околу три дневно. Русија поминала од само неколку стотини цркви под Сталин до повеќе од 36.000 денес.

Светот е гладен за обнова на духовните вредности и автентична традиција и Русија дефинитивно сериозно си ја има сфатено оваа мисија.

474 Прегледи