Новинарот на “Комсомолскаја правда” Дмитриј Смирнов, кој ја следи посетата на рускиот претседател Владимир Путин во Белград, ги искажа своите впечатоци од овој настан. Според него, рускиот лидер бил примен во империјалниот стил во српскиот главен град.
“Во империјалниот стил: свечен состанок на Путин во Белград: руската химна под црковното ѕвоно и артилерискиот оган”, пишува Смирнов на Твитер.

453 Прегледи