Светата тајна на крштевањето неодамна беше прославена во Владивосток за неколку деца чии животи биле спасени од абортус, објави местото на Владивостокската епархија.

Светиот обред го слави отецот Вадим Родин во црквата Св. Николај Чудотворец,  за три деца кои милосрдно беа спасени од ужасот на абортус благодарение на напорите на Центарот за заштита на мајката кој работи со жени кои се во криза , како и напорите на психолозите кои работат во различни женски клиники.

Трите мајки одеа на тежок пат од размислување за абортус за обединување на нивните новородени деца во Црквата.

Четири деца спасени од абортус, исто така, се крстија во Томск, Русија на 14 октомври, на празникот на Светиот Покров за Богородица.

233 Прегледи