Напредните сексуални роботи со софистицирана вештачка интелигенција наскоро ќе бидат во можност да ги одбијат несаканите напредоци од луѓето, според еден пронаоѓач. Португалскиот инженер Серги Сантос, човекот зад еден од најновите модели на секс кукли за да го преземе ваквиот бурен пазар, рече дека секс-роботите наскоро ќе бидат доволно напредни за да ги одбијат напредоците. Секс роботите наскоро ќе може да кажат “не” ако тие се допрени на несакан или агресивен начин од страна на човекот.

445 Прегледи