Масивна армада на нуклеарни воени бродови е распоредена во Сирија, во еден од најголемите воени конфликти уште од војната во Ирак во 2003-та година.

Носачот на авиони USS Harry Truman, кој носи 90 авиона се смести во морските води пред Сирија. Уште четири разорни бродови и две нуклеарни подморници се сместени во блиските води.

Ваква активација на за една воена мисија на САД немало, уште од веќе далечната 2003-та година кога на местото на Сирија, се наоѓаше Ирак. Сите овие бродови на САД се заштитени од FGS Hessen, најсовремената германска против-воздушна одбрана.

 

458 Прегледи