“Овие концепти се докажани во стотици лаборатории ширум светот, но сепак тие навистина не ја виделе светлината на денот. Ако овие технологии треба да се ослободат низ целиот свет, промената ќе биде длабока, таа ќе биде применлива насекаде. Овие технологии се апсолутно најважни работи што се случија во историјата на светот “- Брајан Олери, поранешен астронаут на НАСА и професор по физика на Принстон.

Еве видео од светски познатиот физичар Харолд Е. Путоф. Американски физичар кој го заслужил својот докторат од Универзитетот Стенфорд. Ние сме најдобро запознаени со неговата работа преку декласификација на програмата за далечинско гледање спроведена од ЦИА и НСА во врска со Универзитетот Стенфорд. Тој е директор на Институтот за напредни студии во Остин, и служеше разни владини агенции низ неговите години.

“Овие не се само екстремни научници со идеи за научна фантастика. Тоа се главните идеи кои се објавуваат во главните стручни списанија за физика и се сфаќаат сериозно од главните воени организации и финансиери од типот на НАСА. Јас бев земен од авиопревозниците од страна на морнарицата и покажав што треба да замениме доколку имаме нови извори на енергија за да обезбедиме нови методи за гориво. “- Д-р Харолд Е. Путоф

“Околу 1964 година, истражувачот во лабораторијата Хјуз со името на Роберт Л. Форвар покажал дека има одреден ефект, наречен ефект на Казимир, кој покажал дека оваа енергија може да се снима”

Веќе има многу конкретни истражувања, истражувачки труд и визуелна демонстрација на некои машини со планови за еден уред.

За тоа зборуваше Тесла кога рече дека човекот “ќе ја закачи неговата машинерија на самата работа на природата”.

258 Прегледи