“На наше изненадување, кога го додадовме ова соединение на млеко, туморски клетки загинаа”, рече професор Сванборг.

Може ли мајчиното млеко да биде последниот третман за рак? Новиот доказ вели да; откако научниците случајно откриваат дека содржи својства кои можат ефикасно да ја третираат болеста.

Мајчиното млеко содржи супстанција која се вика Хамлет, која веќе покажа позитивни резултати кај пациенти со рак на мочниот меур. Се смета дека Хамлет, исто така, ќе биде ефикасен во лекувањето на ракот на дебелото црево и ракот на грлото на матката.

Професорката Катарина Сванборг, која го направи ова откритие, изјави дека ги елиминира клетките на ракот, без да ги повреди здравите клетки – за разлика од катастрофалната штета предизвикана од хемотерапија која ги убива сите клетки.

Имунологот од Универзитетот Лунд во Шведска рекол: “Има некое чудо во способноста на Хамлет да ги напаѓа клетките на туморот и да ги убие”.

Таа продолжила велејќи дека човечкото мајчино млеко содржи протеин наречен алфа-лакталбумин, кој се претвора во ефикасен третман за рак кога се наоѓа во цревата.

Сванборг, направи случајно откритие додека работела со антибиотици. Таа рече: “Баравме нови антимикробни агенси, а новото мајчино млеко е многу добар извор на овие. Во текот на еден експеримент ни требаше човечки клетки и бактерии да бидат присутни, а од практични причини избравме хуманоидни туморски клетки.

“На наше изненадување, кога го додадовме ова соединение на млеко, туморските клетки починаа. Тоа беше сосема сериозно откритие “.

Раните клинички студии кај пациенти со рак на мочниот меур покажаа дека учесниците биле инјектирани со почетокот на исфрлање на мртвите клетки во нивната урина за неколку дена. Целосното клиничко испитување сега веќе детално се планира.

715 Прегледи