“Русија е подготвена, НАТО сигурно не е! Ах, тие ги имаат броевите и мислат дека се силни. Вистината е дека овие џуџиња на НАТО немаат идеја што ќе ги погоди, кога Русите одат во војна, членките на НАТО дури и не ќе разберат што се случува со нив. ”

Искрено, сум зачуден, изненаден, па дури и засрамен. Јас сум роден во Швајцарија, живеев поголемиот дел од мојот живот таму, ја посетив и поголемиот дел од Европа и живеев во САД повеќе од 20 години. Сепак, во моите најлоши кошмари не можев да замислам дека Запад потонува толку ниско како што сега.

Мислам, да, знам за лажните знамиња, за корупцијата, за колонијалните војни, за лагите на НАТО, за абсурдната подвижност на Источна Европа, итн. Многупати пишував за тоа. Но, несовршени како што беа, а тоа е благо, се сеќавам на Хелмут Шмит, Меги Тачер, Реган, Митреран, дури и Ширак! И се сеќавам што порано го користеше Канард Енчејн, или дури и БиБиСи. За време на Студената војна Западот беше тежок витез во бел сјајен оклоп, но сепак – владеењето на правото било важно, исто како и барем одреден степен на критичко размислување.

Сега сум во длабок срам за Западот. И многу, многу се плашам.

Сè што гледам денес е покорено стадо водено од вистинска, искрена, психопатија (во клиничка смисла на зборот)

И тоа не е најлошото.
Најлошото нешто е заглушувачката тишина, начинот на кој сите само изгледаат некаде далеку, претендирајќи во нешто кое звучи тоа “не е мојот бизнис” или, уште полошо, всушност го сфаќаат сето ова како некаков гротес- спектакл. Што не е во ред со вас ?! Дали сите сте се претвориле во зомби ?! РАЗБУДЕТЕ СЕ!!!!!!!

Дозволете ми внимателно да ги измешам моите зборови овде и да ви ја кажам отворената вистина.

Бидејќи со падот на Неокон против Трамп, Западот сега е на ист начин како што беше нацистичка Германија, приближно, во средината на 1930-тите.

О, сигурно, идеологијата е поинаква, и назначеното жртвено јагне. Но, начинот на размислување е точно ист.
Истите причини ги создаваат истите ефекти. Но, овој пат, има оружје на двете страни, што го прави Холокаустот во Дрезден да изгледа како мала искра.

Па сега го имаме овој допирлив приказ на “западната солидарност” не со Велика Британија или со британскиот народ, туку со градот Лондон. Сега не е ли тоа допирање ?!

Дозволете ми да ве прашам: што е главната карактеристика на британската политика кон Европа, еве да речеме уште од средниот век?

Тоа е вистината: почнувајќи војни во Европа.

И овој пат околу мислите дека е поинаку?
Дали: “најдобриот индикатор за идното однесување е минатото однесување” некако не се однесува на Велика Британија ?!

Дозволете ми, исто така, да ви го кажам ова: кога Наполеон и Хитлер ја нападнаа Русија, таа беше подложена на длабока криза и беше објективно слаба (навистина, истражувајте го тоа за себе!). Во двата случаи, руското општество беше длабоко растргнато со внатрешни контрадикции и времето за нападот беше како идеално.

Не денес.

Затоа, го поставувам ова едноставно прашање: дали навистина сакате да одите во војна против целосно обединета нуклеарна Русија?

Мислите дека ова е хипербола?
Размислете повторно.

Вистината е дека ситуацијата денес е бескрајно полоша од кубанската ракетна криза. Прво, за време на кубанската ракетна криза имало рационални луѓе од двете страни. Второ, за време на кубанската ракетна криза, со сите нови информации за кризата, целата планета се чувствуваше како да стоевме на работ на бездната.

Денес никој изгледа дека не е свесен дека планираме да одиме во војна, можеби термонуклеарна војна, каде што жртвите ќе бидат броени во стотици милиони.

Сите и сето ова поради што?

Бидејќи луѓето од Западот прифатија, или дури и не знаат, дека тие се управувани од грда банда на неуки, арогантни психопати.
Во најмала рака оваа ситуација го покажува ова:

Репрезентативната демократија не функционира.

Владеењето на правото важи само за слабите и сиромашните.

Западните вредности сега се сведени на тажна шега.

Капитализмот има потреба од војна и светска хегемонија за да преживее.
Англозионистичката империја е близу, а единственото отворено прашање е како и по која цена.

Токму сега масовно се протеруваат руски дипломати и се чувствуваат многу силни и мажествени. Полски и украински политичари се подложени на вистински историски бран на храброст и самодоверба! (како што се крие, зад огнената моќ на Англото)

Вистината е дека ова е само врвот на многу поголема Дедо Мраз приказна. Во реалноста, суштинските консултации на експертско ниво, кои се толку витално важни меѓу нуклеарните суперсили, ги имаат сите, но застанаа многу одамна. Ние достигнува највисоко ниво на телефонски повици. Таквите работи се случуваат кога двете страни ќе одат во војна.

Веќе неколку месеци Русија и НАТО прават подготовки за војна во Европа. И Русија е подготвена. НАТО сигурно не е! Оф, тие имаат броеви, статистики и мислат дека се силни. Вистината е дека овие џуџиња на НАТО немаат идеја за тоа што ќе ги погоди, кога Русите ќе одат во војна, овие држави на НАТО нема да разберат што се случува со нив. Многу брзо вистинската акција ќе биде оставена во САД и Русија. Така, секој конфликт ќе отиде нуклеарно многу брзо. И, за прв пат во историјата, САД ќе бидат погодени многу, многу тешко, не само во Европа, Средниот Исток или Азија, туку и на самите континентални САД.

Роден сум во руско воено семејство и цело време ги изучував руските и советските воени работи. Јас апсолутно ви го ветувам ова, ве молам, не се сомневам ниту во една секунда: Русија нема да се повлече и, ако е заглавена, таа ќе ја избрише целата цивилизација. Русите навистина не сакаат војна, тие се плашат од тоа (како што и треба!) И тие ќе сторат сé за да ја избегнат. Но, ако нападнат, тогаш очекуваме одговор на апсолутно разурнувачко насилство. Не земајте го тоа од мене, туку од Путин кој јасно го кажал тоа и кој, барем по тоа прашање, е поддржан од околу 95% од населението. Од Источните Крстоносните војни до нацистичката инвазија на Советскиот Сојуз, доволното е доволно, а Русите нема да преземат уште еден западен напад, особено не поддржан од нуклеарна огнена моќ. Повторно, ве молам, внимателно да ги разгледате зборовите на Путин значи многу, многу внимателно: “Каква потреба би имал свет ако во него ја нема Русија?”

Сето тоа за што? САД и Русија немаат објективни причини да сторат ништо, освен да соработуваат (Русите се апсолутно збунети поради фактот што лидерите на САД се чини дека се целосно несвесни за овој едноставен факт). Океј, градот Лондон има многу причини да сака Русија да замине и да молчи. Како што и Гевин Вилијамсон, малото соино момче задолжено за “одбрана” на Велика Британија, толку елегантно го кажа тоа, Русија треба да “замине и да замолчи”. Да речеме дека се во право. Дозволете ми да ви кажам – тоа не се случува! Британија ќе биде претворена во купишта радиоактивни пепели долго пред русите да заминат или да се исклучат. Тоа е едноставно факт.

Она што ме спречува е ова: Дали американските лидери навистина сакаат да ја изгубат својата земја во име на мал непријатен клик на арогантни британски претенциозни магариња кои мислат дека сѐ уште се Империја? Дали дури и можете да ги разгледате со широки очи Борис Џонсон, Тереза ​​Мај и Гевин Вилијамсон? Дали сте навистина подготвени да умрете во одбрана на интересот на овие дегенерати ?!

Не го разбирам  тоа и никој во Русија не го прави тоа.

Да, знам, се што направија беше да се протераат некои дипломати. И Русите ќе го сторат истото. Па што? Но, тука недостасува некоја точка!

Можете да добиете 200.000 анти-оружје демонстранти во Вашингтон, но никој воопшто за нуклеарна војна ?!

Што не е во ред со Вас ?!

Што се случи со Западот во кој што бев роден во 1963 година?

Боже, дали е ова навистина крај на сето тоа?

Дали јас сум единствениот кој го гледа ова вознемирувачко психичко малтретирање што нè води низ целата пропаст?

Ако можете, ве молам дадете причина на која би се надевале.

Во овој момент Јас не гледам многу.

Текст напишан од Исклучителнa Личност ( Анонимна )преведено од Русија-Инсајдер

1037 Прегледи