Подоцнежниот голем научник и пронаоѓач Никола Тесла (1856-1943) научи како е да се спротивстави на желбите на моќта и на научната установа со нивното сузбивање на алтернативната технологија.

Тесла се спротивстави на желбите на централните банкарски династии во сопственост и контрола на енергетските барони Ј.П. Морган, Н.М. Ротшилд и Џ. Д. Рокфелер.

Тесла со својата алтернативна независна слободна енергетска технологија се закани дека сериозно ќе ги намали конвенционалните системи со губење контрола врз луѓето.

Работата на Тесла вклучуваше снабдување неограничена енергија насекаде; безжично или без батериско снабдување на струја, пренос на енергија преку радио и телефони кои траат до сто пати подолго од денешните стандарди и исто така систем за откривање на земјотрес со рано предупредување …

Обидувајќи се да ги доближи овие технологии до светот, Тесла беше запознат со тоа што значи неговите лаборатории да бидат нападнати, уништени, со запленета опрема и интелектуална сопственост која или ја изгореле или конфискувале.

Вреди да се напомене дека дури и денес дел од интелектуалната сопственост е задржана во општествата Тесла, покажувајќи до кој степен тие тајни луѓе и црни агенти се спремни да одат во сузбивање само поради моќта:

Тие се инфилтрираат во одредени групи, како што се општествата Тесла, за да се спречи нејзината хуманитарна корист да излезе во светот на слобода. Или, откако се инфилтрирале, тие општества ги претвораат во дезинформации.

356 Прегледи