Американскиот претседател Доналд Трамп на прес-конференција со премиерот на Велика Британија, Тереза Мај, изјави дека проблемот со имиграцијата во Европа е “многу лош” пред да им каже на Европејците “подобро да се гледаат себеси”.

Мислам дека тоа е многу лошо за Европа. Ги гледате истите терористички акти што ги прават, многу често ги гледаме “, рече Трамп додека разговараше со новинарите во петокот на престолнината на Премиерот Чемовер во петокот. Коментарите ја следат критиката на Трамп за ракувањето со Брексит во мај.

364 Прегледи