Поранешниот конгресмен Рон Пол тврди дека претседателот Доналд Трамп се подготвува да го укине федералниот резерват. Неодамнешните твитови на Трамп кои го изразуваат своето незадоволство од порастот на каматните стапки на Федералните резерви сега го уништија митот дека Банката на федерални резерви е “независна”. Трамп сака да добие целосна контрола од Ротшилд во сопственост на Федералните резерви со цел да се отстранат осакатените прописи што ги држеа САД и Светот назад толку многу години. Федералните резерви се топка на ланец на американската јавност, создавајќи долги и строги регулативи.

Трамп тврди дека зголемувањето на каматните стапки на Федералните резерви и забавувањето на растот во рамките на понудата на пари го попречуваат растот на американската-светската економија.

321 Прегледи