Факти: режисерот Лајла Мартин беше инспирирана да го долови јазот што понекогаш може да постои помеѓу тоа како една жена го гледа своето тело и начинот на кој нејзиниот љубовник го гледа.
Размислете за: Како се занимавате со самосвеста ако се појави во вашиот живот? Можеме ли сите да се поврземе со чувства на самосвест и самооценување?

Тоа беше пред 11 години и бев во голема документарна фаза. Имав гледано стотици документарни филмови за една година, кога сфатив дека светот околу мене не беше сосема како што изгледаше, и бев жедна за знаење.

По неколку часови на НЛО документарци, документарци кои ја истражуваат вистинската историја на нашиот свет и влади, па дури и здравствени документи, еден ден дојдов до документарен филм наречен “Совршената вагина”. Навистина искрено, мојата почетна мисла беше: “Што е ова ?! “Значи го прочитав описот:” Лиза Роџерс ја истражува вагиналната козметичка хирургија и зошто се повеќе и повеќе жени ја разгледуваат оваа хируршка процедура “.

Чекај, козметичка хирургија за што? Во тоа време имав 20 години и не слушнав за луѓето кои прават козметичка хирургија на нивната вагина. Па решив да го гледам филмот.

Колку повеќе влегов во филмот, толку повеќе научив колку многу жени, како мажите можат да бидат во своите сопствени битови, можат да бидат сосема свесни за изгледот на нивната вагина. Секако, јас не бев странец на фактот дека секој е малку самосвесен за неговите делови, но колку длабоко работите понекогаш може да одат, а спецификите на кои се фокусираа беа малку изненадувачки.

За да се направи приказната кратка, документарниот филм го запишува патувањето на една жена, која одлучува да ја исече малата лабора ( мали внатрешни набори на вулвата ) “. Како што може да се замисли, тоа беше неверојатно болен процес по постапката, а субјектот не беше толку задоволен од нејзиниот избор на крајот.

Од каде доаѓаат овие идеи за тоа како изгледаат нашите делови? Кои приказни си ги кажуваме ние самите и зошто треба да ги смениме? Колку често луѓето навистина се забавуваат со нашите делови? Ова беа сите работи за кои размислував. Секако, го гледате во поп-културата, мажите или жените зборуваат за конкретни позитивни детали што ги сакаат во битките на нивните партнери, но јас никогаш навистина не го видов тоа многу во “вистинскиот живот”.

Додека влегував во повеќе врски во мојот живот, почнав да сфаќам дека секој од нас може да го гледа нашиот сопствен приватен дел на многу специфичен начин, додека нашиот партнер често го гледа на многу поинаков и единствен начин. За што сме свесни за себе, тие не гледаат или всушност не сакаат. И, на крајот, врската, а не нашите делови, беше суштината на она што ги создаде најголемите искуства со тие битови.

Ова е делумно зошто бев толку заинтересирана да го видам резултатот од видео што го сретнав само ова утро. Видеото го направила Лајла Мартин, бидејќи била инспирирана да ја долови разликата што понекогаш може да постои помеѓу тоа како една жена го гледа своето тело и начинот на кој нејзиниот љубовник / партнер го гледа.

Жените беа поканети во студиото за фотографија за да ги фотографираат вагините, потоа ги гледаа своите вагини одблизу, а потоа гледаа тајно, бидејќи на нивниот партнер му беше прикажана сликата.

Како реагираше секој? Проверете го видеото подолу, но не заборавајте да ги прочитате важните рефлексии што ги напишав подолу на видеото.

* Забелешка: Сликата на карактеристиките употребена за ова дело првично беше користена и избрана од самите филмаџии.

846 Прегледи