На Џејсон Силва е тешко да му се стави етикета – тој е наречен футурист, “идеолог и диџеј”, филозоф и многу повеќе од тоа. Неодамна тој објави нешто малку различно. . .

Детето очигледно не разбра ниту еден збор, но сè уште беше потполно апсорбирано во комуникацијата со набљудување на неговите очи и изрази на лицето, слушајќи ја неговата гласовна модулација и само ангажирање во сетилата, обидувајќи се да научи што е можно повеќе од овој близок туѓ контакт. Таквиот контакт со друг ум мора да остави впечаток на умот на детето и во иднина ќе донесе одредени плодови сигурен сум.

 

252 Прегледи