Нордин и Нурија Рамдани со своите три деца се семејство кое се всели во првата 3Д куќа во градот Нант во Франција.

Проектот е реализиран со помош на градот и универзитетот во Нант.

Куќата има површина од 95 квадрати, а наводно две семејства преходно одбиле да се вселат.

Куќата чини нешто повеќе од 176.000 евра, а е испечатена за 54 часа. Ако се градела со конвенционални методи таа би чинела за 20 проценти поскапо.

Ваквите куќи им даваат поголема слобода на архитектите.

Оваа куќа е еколошки добра, а вакви 3Д куќи ќе има 17 во Париз.

Извор Zenskimagazin

 

187 Прегледи