ХОРОР ИСКУСТВО. На 13 јули, програмерот на играта Red Meat Games го објави својот петти проект за виртуелна реалност (VR), Донеси до светло. Тоа беше особено погодно да се објави во петокот на 13-ти, бидејќи програмерите дизајнираа VR хорор игра буквално да ги притиснат играчите во нивните терористички граници со помош на биометриски сензор.

Го отчукува Теророт. Во “Донеси до светло”, играчот мора да се движи низ гаден напуштен тунел за метро како единствен преживеан во несреќата. Во прилог на носење на VR очила, тие исто така имаат можност да носат монитор на срцето. Овој монитор ги пренесува податоците до сопствениот AI ( вештачка интелегенција ) кој ја прилагодува играта во зависност од срцевиот ритам на играчот. Погледнете,

308 Прегледи