Вредните Јапонци не дозволуваат “ситница”, како што е снег од 30 метри, да им попречи да дејствуваат секојдневно!

Планината Татејама е висока 3.000 метри, а воедно е едно од најпознатите туристички места во Јапонија, токму поради овие снежни “тунели”, кои се создаваат поради големите количества снег кои знаат да достигнат и до 38 метри.

Како го изведуваат сето тоа? Погледнете во видеата во продолжение:

365 Прегледи