Во моментов се случува војна. Очигледно не со проектили или пиштоли или бомби каква што сите очекуваат, така што повеќето луѓе дури и не знаат дека тоа се случува – а тоа е војната на свеста.

На крајот на краиштата, образовниот систем може да се обвини за тоа што ни пумпа на сите нас пропаганда и принудување да го потиснеме вистинското за да можеме да се вклопиме во остатокот од општеството. Јас лично никогаш не сум бил толку голем во “вметнувањето” … и навистина не ми беше грижа. Претпоставувам дека тоа ми помогна да бидам бунтовник.

Нашите јавни училишни системи се поставени за да ги направат учениците подготвени за економско ропство, без да понудат курсеви во животните работи кои тие всушност ќе ги користат или нешто што ќе им овозможува на учениците да размислуваат креативно или слободно.

Всушност, ако ги истражите компаниите кои ги испечатија учебниците за нашите деца, ќе најдете ционистичка агенда зад сите нив.

На пример, дедото на Џорџ В. Буш, Прескот Буш, беше обвинет за финансирање на двете страни од Втората светска војна, но никогаш не го научивме ова во училиште. Зошто? Бидејќи, ако го научевме ова, немаше да има НИШТО од тоа Буш да би бил избран за претседател или да има предавник во нивната лоза. И имајќи ги Бушовите во Белата куќа беше планот на ционистите за да им помогне на нивната агенда.

Ние се предадовме на теоријата дека Кристофер Колумбо ја “откри” Америка – како може да”открил” нешто што другите веќе го нашле и живееле стотици години? А сепак, ние никогаш не помислуваме ни да го доведуваме во прашање ова. Зошто?

Во сите облици на образование, сè уште постојат вечни референци за “фосилни горива”, вклучително и на ниво на колеџ. Колку смешно е ова? Нафтата е абиотска, што значи дека се обновува, а сепак ја исцрпуваме планетата на лубрикант кој не служи за други интереси, освен за економските.

На пример, во доцните 1980-ти, Стенли Мејер измислил автомобил кој може да се движи од брег до брег во САД на 21 литри вода. Му била понудена 1 милијарда долари од автомобилската индустрија за неговиот изум, но одбил затоа што сакал оваа идеја да отиде кај народот.

Кратко потоа, тој бил отруен до смрт и откритието било скриено од нас, но сепак нашите деца не учат за пронаоѓачи како Мејер во училиште, ниту пак се охрабруваат да развиваат алтернативни извори на гориво.

Што е со Никола Тесла? Кој научил за Тесла во училиште? Не јас! Бев поучен дека Едисон бил оној кој открил електрична енергија. Едисон НЕ беше оној кој откри електрична енергија – Едисон беше оној кој открил како да направи ПРОФИТ на електрична енергија.

Ако нашата вистинска историја е откриена, тоа ќе предизвика секој систем на образование да ја преработи историјата и ќе ги направи професорите да ја подучуваат “историјата” како идиоти, па затоа е многу полесно да се потисне вистината отколку да се признае дека биле погрешни додека убивале некоја “религија” што, патем, е само уште една форма на заплашување на луѓето во послушувањето и следењето на одредени агенди.

Очигледно е дека религијата ги поучувала или половините вистини или полните лаги, уште од самиот почеток. Според христијанската библија, Бог ги создал Адам и Ева и им рекол да бидат плодни и размножени. Врз основа на оваа премиса, сите ние би биле производи на инцест.

Постојат четири различни крвни типови (А, Б, АБ и О) заедно со 2 различни Rh вредности (позитивни и негативни). Буквално е невозможно да има 4 различни крвни типови и 2 различни Rh вредности на крв кои сите потекнуваат од две лица, но сепак луѓето со задоволство го прифаќаат ова како вистината, без да се сомневаат во нивното човечко потекло.

Друг пример би бил Ное и неговото наводно собирање на секој пар на животни на планетата. Како ги собрал животните кои не биле домородци на Блискиот Исток, како што се поларните мечки, пингвините и морските лавови?

Повеќето луѓе имаат подеднакво тешко разбирање дека и религиите и владите лажат за да се исполни агендата.

Кога сме кај Теологијата, тука имаме нешто друго. Кога велиме Премудрост мислиме на Созерцание во Христос Бог. Православието особено на Света Гора е многу далеку од она формално христијанско објаснување. Науката и Религијата треба да се надополнуваат и испреплетуваат. Не смеат да војуваат. Во се има и Да и Не ! Затоа постои нешто што се вика истражување. Можеби љубопитноста ќе ве однесе во пекол. Ама портите на Рајот се токму таму. И сето тоа е духовно и во свеста. Денес има многу православни научници кои ги толкуваат овие нешта. Света Гора ги потврдува.

На крајот на краиштата Христос е Живот а не религија.

Слава на Бога денес ние имаме огромен спектар на термини и толкувања со кои можеме Светото Писмо да го ре-отпакуваме и ставиме на соодветно ниво. Бидејќи тоа е Премудрост значи и дека да се разбере ,,апсурдноста” е потребно многу учење, многу молење, многу пост, многу соблазни и искушенија, многу пекол за да се дојде до потребното. Религијата не смее да војува со Науката. Ниту Науката треба да ја напаѓа религијата. Тие треба да бидат взаемни и да учат едни од други. Што поголем мистицизам во Верата толку поголем успех за науката, а што поголем успех на науката толку почиста вера кај луѓето.

939 Прегледи