Јапонскиот ресторан Зао одлучи да се врати на основите со прилично необичен концепт. Наместо нарачувањето на свежа риба да биде товар секој ден, синџирот има инсталирано серија тенкови во својата трпезарија, овозможувајќи им на клиентите да фатат што сакаат да јадат за вечера.

По влегувањето во ресторанот, ќе бидете поканети да се качите на бродот со огромно затворање и да зафатите риболовен стап за да се фатите на работа со рибо-полните води.

Откако ќе фатите нешто, само треба да одлучите како сакате да го готвите – со избор на скара, темпура-пржени или суши – и персоналот на ресторанот ќе се грижи за остатокот.

Caught my own dinner tonight🎣

A post shared by megan✨takata (@meeeggssss) on

Seriously on a food high ❤️

A post shared by @ k.luscious on

282 Прегледи