Нов ресторан стартува во Сан Франциско и ќе биде воден целосно од страна на роботи. Ресторанот ќе биде прв во историјата каде ќе се готват и служат плескавици и други јадења во целост од страна на роботите. Хамбургерите ќе се готват и ќе се соберат од интелигентна машина која содржи 20 компјутери, 350 сензори и 50 вида на механизми – со нула процент мешање на човекот. Претпријатието Алекс Вардакостас ја основал фирмата наречена Создател во 2012 година, за да ги пренесе своите познавања за работа во ресторани со плескавица, бидејќи растат во Јужна Калифорнија во семејниот синџир со “А” лиценца.

279 Прегледи