Дали некогаш сте се запрашале како би се движело на вода? Ова, сепак, не е апсурдна идеја за сите. Пронаоѓањето на хидроцикл беше направено многу одамна. Хидроцикли се морски возила што личат на велосипед повеќе од вообичаено морска автоматизација како подморница. Првичниот дизајн на хидроцикл, создаден кон крајот на деветнаесеттиот век, се разликуваше од сегашниот дизајн на шатл-брод кој е доста популарен. Овие хидроцикли се движат како резултат на сарпунот што врши пловни активности во вода. Шатлот велосипедите се како благодет за велосипедисти кои не сакаат да престанат да се движат, дури и ако постојат водни тела како езера или реки во нивните патишта, кои не можат да се преминат на друг начин.

Овие велосипеди имаат пренослив шатл кој го трансформира нормалниот велосипед на брод за вода. Комплетот е многу корисен и лесно може да се носи. Дизајнот на шатл-мотор беше замислата на Роберто Сиверо заедно со инженерска фирма со име SBK. Целиот комплет, заедно со неговите делови е исклучиво произведен во Италија и Венеција со своите канали може да биде совршено тестирање. Комплетот се состои од понтони или плови кои се херметички аранжмани кои треба да се надујат со помош на специјална педала за велосипед која пумпа воздух во плови. Понтоните се генерално жолти по боја и се направени од комбинација од пластика и најлон, за да обезбедат сила и издржливост. Пловењето автоматски се затвора кога се надувува на електромодалниот механизам. За да го организирате водниот велосипед, едноставно треба да го закачите кормилото на предното тркало за лесно движење на водата. Исто така постои и мал флексибилен споен што го прави кормилото непречено да се движи според површината (вода / брег) без да предизвика штета на бродот.

Кружните брзини имаат ротационо движење, кое ја пренесува моќта генерирана со помош на ролери за тело. Секоја промена на брзината на педалата или насоката на возилото може да се контролираат со овие брзини. Во моментот кога овие ролери ќе се прицврстат на тркалата, педалата се менува во погон, помагајќи го возилото да се движи напред. Пропелерот е вентилатор како структура која генерира, како и ја пренесува моќта со конвертирање на вртењето на тркалото во удар, со што го турка бродот со голема сила во одредена насока. Овој удобен и суштински уред има почетна цена од околу 1300 $. Неколку предности на овој комплет е тоа што е пренослив и попристаплив од другите водни возила или чамци. Ова може да биде во основа поврзано со велосипед и се користи за движење на вода.

Во денешниот свет неопходноста е мајката на пронајдокот. За да продолжат понатаму и понатаму да се развиваат, човечките суштества мора да го принудат својот мозок во хипердивер кој ќе ги разтоварува иновациите и пронајдоците кои ќе го олеснат опстанокот на човекот. Овој дизајн може да изгледа чуден или сличен на детската играчка првично, но по поблиска проверка, можеме да видиме дека изгледа дека има многу апликации. Документите можат да се доставуваат, да се пренесуваат до брегот, да се користат велосипедисти, кои буквално патуваат по вода. Исто така, за луѓе кои немаат опција за луксуз на гондоли, ова е благодет. Конечно, овој пронајдок воопшто не е тежок, но може да се вклопи во вреќа, поради својата природа (материјалот што се состои од најлон и пластика).

335 Прегледи