Руската основна хроника, исто така позната под името “Приказна за минатите години”, беше напишана од монах по име Нестор во раниот 12-ти век. Тој дава детален извештај за раната историја на источните Словени. Започнува со трите синови на Ное, Вавилонската Кула и благословот на апостол Андреј.

Враќајќи се на своите христијански корени, руските режисери прават квалитетни филмови, промовирајќи ги традиционалните вредности. Совршена за деца, оваа филмска серија ја раскажува приказната за раната историја на Русија со професионална нарација, колоритни илустрации и саундтрак кој не навраќа на старите кралски и средновековни замоци.

465 Прегледи