Земјата помина низ многу крстопатишта, при што Алијансата и духовните сили на светлината се здобија со превласт над кабалата и со темните сили зад нив.

Битката на Армагедон е во полн замав на духовно ниво, а Алијансата прави значајни пробиви во искоренување и расчистување на мрачните сили кои се држеа над оваа планета премногу долго.

Ова исцрпување на мочуриштето започна со највисоки нивоа на физички план со неодамнешните извршени потфати, а во други димензии и на духовни рамнини, исто така, е направена многу работа за да се отстранат сатанските сили.

Ова е критичен чекор во процесот на откривање и целосна слобода на човештвото. Рамнотежата на моќта се менува поради подигнувањето на колективната свест на човештвото, а вежбите како што се молитвените созерцанија на вознесение се од витално значење во помагањето на нашата планета и нејзините луѓе да усвојат по духовен и просветлен пристап кон животот.

Сепак, останува уште многу работа што треба да се направи за да се исчисти кабалата и да се отстранат мрачните сили зад нив, а во овој напис се истакнува важен процес во оваа духовна работа.

Зад црквата и државата на кабалата

Во војна важно е да се бараат точки на ранливост и стратешка предност над непријателот, а извлекувањето на лидерите на непријателот е критичен приоритет во битката. Насочувањето на владеачката црква и држава на кабалата на самиот врв дава значајна предност во актуелната битка на Армагедон, во која моментално живееме.

Владеечкото семејство на сатанската држава е Ротшилд. Во 1992 година Барон Гај де Ротшилд, се опиша себеси како “извршен директор на Земјата, Инк” и “Пиндар” (термин за водач на сатански култ што значи “пенис на змејот”).

Пред неговата смрт во 2007 година, Гај де Ротшилд организираше раководство на семејството Ротшилд да му биде предадено на неговиот син, Дејвид Рене де Ротшилд, во 2003 година. На 17 април 2018 година, Дејвид де Ротшилд објави дека раководството на разни компании од Ротшилд предадено на неговиот син, Александер де Ротшилд, и се подразбира дека е подготвен да ја преземе позицијата во одреден момент.

Главата на сатанската црква (која е различна од сатаната на црквата) е признаена како црн папа или Врховниот генерал на Језуитите – во моментов Артуро Соса. Сепак, се шпекулира дека е помоќна некоја личност со името Пепе Орсини, инаку познат и како сив папа.

Овој поединец, наводно, има поголема моќ отколку црниот папа на Језуитите и белиот папа Френсис (исто така лицемер) – и постои добра причина зошто мрачните сили работеа напорно за да владеат на врвот на Ватикан.

Сатанската преземање на католичката црква беше пророкувано во третата тајна на Фатима, која никогаш не била публикувана, бидејќи била премногу експлозивна и штетна за црквата (иако Ватикан ја ослободи лажната трета тајна, во залудна надеж за потиснување на вистината ).

Вистинската трета тајна на Фатима во суштина го постави фактот дека Ватикан ќе биде инфилтриран од сатанските сили. Ова веќе се случило и има многу реална духовна војна за душите на луѓето што во моментов се во тек на планетата.

Зарем има подобар начин да се симнат христијаните, од оној да им се преземе црквата и да се манипулира со христијанството масовно и скришум?

 

286 Прегледи