Ако мислите дека Агендата 21 е лоша, сè уште не сте виделе ништо. Почекајте додека не дознаете каков ужас, утописката агенда за 2030 година чува за сите нас.

Уште еднаш Германија напредуваше со своите идеи за тоа како да го забрза пристигнувањето на една светска влада.

Додека сите очи беа на Обама и неговиот ужасен NWO говор, германскиот министер за надворешни работи, Франк-Волтер Штајнмајер, даде обраќање, што во голема мера беше незабележано. Тоа беше долг говор – но ова се некои одгледувачки точки:

“Ние, исто така, би можеле да избереме да ја ставиме нашата вера во моќта на дипломатијата или да ги рашириме рамењата”, соочувајќи се со конфликтите во Сирија, Либија, Ирак и Јемен, истакнувајќи дека, исто така, Европа се соочува со избор за борба против одржувањето на регионот или да му дозволи повторно да се распадне и да биде надминат од популисти.

“САД исто така се соочуваат со избор; и за шест недели, тука, изборот е за наводно повлекување од кризниот свет – за кој некои се повикуваат – или соработка со меѓународните партнери за решавање на некои од тие проблеми, тој продолжува, истакнувајќи дека овој избор е важен за сите нас. ”

Навистина, “повлекување, оставка, одење сам, или одговорност за подобра иднина; тоа е избор на многу места “, рече тој.

Обединетите нации ќе останат централен форум за решавање на овие прашања, рече тој. Во контекст на сите кризни состаноци, “ми дава надеж дека направивме важен избор, вистинскиот избор, насоката која сакаме да ја преземеме и дека избравме единство и одржливост”, рече тој, нарекувајќи ја Агендата за 2030 година глобален пакт кој е точка на конвергенција за справување со сиромаштијата и неразвиеноста.

Сега знаеме кога сакаат превземањето да биде завршено: 2030.

Која е агендата за 2030 година?

Сите сме слушнале за Агенда 21, но Агендата за 2030 година не е толку позната. Агендата 2030 ја нагласува родовата и расната еднаквост, искоренувањето на сиромаштијата и целосното укинување на насилството и омразата.

Тој утврдува дека идниот свет целосно се заснова на овие цели и дека единствениот начин да се постигнат овие работи е преку одржлив развој и контрола на климатските промени. Ох – и на планетата, исто така, ќе биде потполно слободна сиромаштијата до 2030 година.

Еве неколку од релевантните точки:

Всушност, ова стапи на сила во јануари 2016 година.

Нејзиниот целосен наслов е “Трансформирање на нашиот свет: агендата за одржлив развој од 2030”.

Областите опфатени со Агендата се луѓето, планетата, просперитетот, мирот и партнерството.

17 цели и 169 таргети на Агендата се стремат да ги надградат Милениумските развојни цели и да ги комплетираат оние кои не беа постигнати.

“Декларацијата” договорена на состанокот на Обединетите нации во Њујорк има 53 точки.

Точка 2 го поставува тонот: “Во име на народите што ги опслужуваме, усвоивме историска одлука за сеопфатен, далекусежен и сеопфатен и трансформиран цел на целта, фокусиран на луѓе. Ние се обврзуваме неуморно да работиме за целосна имплементација на оваа Агенда до 2030 година “.

Точките 5, 18, 28, а особено точка 29 се особено интересни. Сега, во теорија, прекрасно е – вино и еднорози за секого. Тоа е повторувачки во крајност, постојано укажувајќи на светоста на суверените нации и велејќи дека овие прашања се однесуваат на секој поединец на планетата …

Значи, како се наметнува агендата од 2030 година за доаѓањето на владата од еден свет?

Едноставно. Целосно е невозможно да се постигне она што го поставија без влада на еден свет, новиот светски поредок што сме го слушале толку многу за последните неколку години.

Тоа е она што тие го наведуваат дека ќе се постигне до 2030 година со сите земји во некако чудесно задржување на сопствената култура, ресурси и економии:

Вкупно искоренување на глад низ целата планета.

Целосно искоренување на нееднаквоста на расите низ целата планета.

Вкупно искоренување на сиромаштијата низ целата планета.

Целосно искоренување на родовата нееднаквост низ целата планета.

Вкупно искоренување на војната низ целата планета.

Вкупно искоренување на маларија и други болести нанесени од комарци низ планетата.

Вкупно искоренување на ТБ преку планетата.

Поставен стандард на образование за секое дете на планетата.

Чиста вода и санитација за секој човек на планетата.

Пристојна работа за секој работник на планетата.

Одржлив економски раст во секоја земја на планетата.

Одржливо земјоделство низ целата планета.

Одржливо сточарско производство низ целата планета.

Намалување на употребата на природни ресурси во секоја земја на планетата.

Намалување на емисиите на стакленички гасови во секоја индустријализирана нација на планетата.

Намалувањето на поплавите и сушните настани е подложна локација низ светот.

Има и други шанси и краеви што тие ги спомнаа, но во крајна линија е дека тие имаат намера сите овие работи да се завршат до 2030 година.

Навистина? Искрено?

Има едвај половина дузина земји на планетата што можат да се вклучат во разговорот без некои несогласувања и искрено очекуваат од нас да веруваме дека ќе има доволно меѓународна соработка, додека ќе се задржи националниот суверенитет, за да се постигне дури една цел на таа листа?

Исламската држава ќе ни биде пријател?

“Мигрантската криза” ќе се реши?

Индија ќе им даде вода на Пакистан?

Северна и Јужна Кореја ќе се бакнуваат и шминкаат?

Иран ќе престане да прави нуклеарни бомби?

Израел и Палестина конечно ќе се ракуваат и ќе ги средат нивните разлики?

Точно…

Постигнувањето на која било од целите на таа листа е невозможно освен ако една единствена влада ги повика стрелите и ги наметнува условите со кои целите стануваат остварливи. Тоа значи отстранување на суверен статус за поединечни нации. Тоа значи еден огромен паричен сад составен од готовината од секоја нација што има пари за финансирање на овие иницијативи.

Глобализмот само зеде целосно ново значење.

1942 Прегледи