Јарослављ е навистина мистичен град. Секоја улица започнува и завршува со црква или манастир. Тоа е град на цркви и манастари, во кој постојано лебди мелодичниот звук на ѕвоната. Тоа е град кој чува ретки дела од предмонголскиот период. Уживајте во репортажата што ви ја подготвивме за денеска.

За македонски превод притиснете „СС”. 

1113 Прегледи