Биди како Харитон !!!

Запознајте го Харитон. Тој е на некој начин апофатички необјаснива личност. Но е и катафатички објаснива личност, но е фиктивна бидејќи не се однесува конкректно на некоја особа туку на грешноста, животот, делото, преобраќањето, премудроста, сместена и кодирана како потенцијал во секоја личност. Харитон беше ,,умртвен” и неговата душа беше заробена во живо-механичко тело. Умот му беше непријател сместен во делот на наводно ,,Исклучителната Интелигенција” но сепак во тој момент и единствено оружје и дар ( созерцание, размислување, контемплација).

Тој на крајот беше исполнет со Божјиот Дар преку Светиот Дух т.н Харизма. Поради тоа и го носи името симболично на Харизмата. Беше подигнат, исцелен преку Божјиот повик и Зрак и на тој начин пријателско умствениот дел се приближи кон неговото Срце и неговата волја се изедначи со Божјата.

Тој е Православен Лаик. Лаикот во Евхаристиската Заедница е чин кој е најмал но сепак и најголем бидејќи е неопходен.

Криста.мк екслузивно ве носи во низа серијали кои носат длабока, мистична и возвишена порака и премудрост специјално и само за вас преку Харитон.

Биди како Харитон !!!

254 Прегледи