Секојдневно се среќаваме со приказни, но само неколкумина остануваат со нас и имаат способност да нѐ натераат да размислуваме, и да не променат како луѓе. Сите сме толку фатени во трката за стаорецот во нашите животи што забораваме да се грижиме за себе, а после еден убав ден, само претпоставуваме дека сме премногу стари за нови почетоци.
Приказната за Мајк Милен ќе ви помогне да го смените овој став.
Мајк Милен трчаше по маратоните, но по некое време виде дека само трчањето ги ослабува рацете и во еден момент откри дека едвај имал сила во нив. Ова го поттикнало да ја промени својата тренингова рутина, а потоа почнал со нов тип тренинзи, оној кој вклучувал калихеник. Оттогаш тој одлучи да ги промени работите.

279 Прегледи