Демонстрантите т.н “Жолти Елеци” ги повикуваат граѓаните на Франција да се подготват за “банкарска рација” во обид да го соборат финансискиот систем на Франција и да ја “ослабат” државата. Предложената “банкнота” е финансиски протест што вклучува координирано повлекување готовински пари, предизвикувајќи банките да снемаат пари или да ги блокираат сопствениците на сметките од пристапот до нивните средства. Протестите велат дека сакаат мирно да ја принудат владата да ги спроведе своите реформи притискајќи врз францускиот финансиски систем. “Ако банките ослабнат, државата веднаш ослабува, “Рече” член на “Жолтите Елеци” Тахц Сан на Фејсбук.

Ви ја приложуваме нашата стара статија која ни е најчитана а беше само идеја која денес станува реалност. Веќе слободно можете да разберете зошто постои овој портал и кон која насока движи и зошто така размислува и селектира такви информации. Повелете:

Полска ја растури Европската олигархија: Наместо данок за граѓаните, воведе ДАНОК ЗА БАНКАРИТЕ!

411 Прегледи