Првото нешто што ви доаѓа на ум кога го слушате зборот “волк” е опасност, предаторија, неганост и брутална сила. И тоа е случај со многу суштества кои погрешно се разбрале повторно и повторно благодарение на нивниот негативен опис во литературата.

Волците се најголемите и најстарите видови на кучиња кои припаѓаат на групата Канидае. Тие можат да се најдат насекаде низ регионите на Тундра од северната хемисфера, иако најчесто во многу исцрпени броеви.

Тие се претходниците на современите кучиња; кучиња доаѓаат од селективно одгледување на скротени и мирни волци. Ова беше предизвикано од она што се нарекува генот “елф” во волците; полека ги зголемуваше карактеристиките на волците како што се лаењето и вртењето на мускулите прекувремено, што ги прави покорисни за мажите.

“Корисно за мажите” е многу временски-релативен термин овде. Да, волците се диви духови, величествени суштества што ловат елени и ги јадат, а можеби и нема да успеат да бидат прекрасни миленичиња во поголемиот дел од времето, но, навистина, служат во многу поголема намена за човештвото и за светот во целина.

Волци се неверојатни суштества како целина. Тие растат во неверојатни големини и имаат врвни сетила за слух и мирис, за да ловат во мракот и во ледените тундра региони. Тешко е да не се цени таа сурова убавина.

Today I Learned: Wolves

Wolves are so majestic! ❤️

Posted by Try Not to Laugh on Monday, April 16, 2018

351 Прегледи